Start din egen food truck

Det å starte en egen food truck-virksomhet, kan virke spennende. Det finnes ulike serier som omhandler starten på slike virksomheter. I gjennomsnitt så bringer en food truck inn nesten 300 000 dollar per år. Dette tyder på at populariteten for food trucks stadig vokser, noe som betyr at konkurransen også vokser.

Dersom du vurderer å starte din egen food truck, er det enkelte ting å sette seg inn i. Bedriften din vil bare ha stor nytte av å ta for seg lærdommen. Det gjelder å finne rett inspirasjon, jobbe hardt, ha en solid forretningsplan og kunne balansere dette med god forretningssans.

Vurdere kostnadene og valg av finansiering

En slik virksomhet starter som regel som en drøm, som skal bli om til en virkelig idé. Det er mulig å finne brukte food trucks, for lavere priser ved oppstart av bransjen din. Det vil gå utgifter til bilen, mat, tillatelse, forsikring, design og ettermonteringen. Dette bør tas med i budsjettet.

Utfordringen kan være å skaffe seg finansiering, med mindre du allerede har oppstartmidler. Det er her du bør sette sammen en sikker forretningsplan. Det finnes ulike valg av finansieringsmuligheter som kan dekke kostnadene. Noen foretrekker kanskje å forhandle seg fram til en leieavtale. Invester smart gjennom å finne et utvalg av brukte tilhengere.

Finn riktig sted og markedsfør virksomheten

Det er flere som velger å kun leies inn til arrangementer, noe som kan være et stort pluss. Det kan være på for eksempel festivaler, hvor du kan tjene godt på å selge mat. Tenk ut et konsept du selv ønsker, og som kan virke attraktivt for kundene dine med en god meny.

Følg gjerne med på de nyeste trendene fra det internasjonale food truck-miljøet. Finn leverandører som leverer maten du ønsker til din food truck. Se etter ingredienser fra leverandøren som fungerer med menyen din, og at det er av ypperste kvalitet. Markedsfør virksomheten din via sosiale medier og sponse lokale arrangementer.

Roger