Spennende arkitektur

Oslo kan by på arkitektur fra mange århundrer, fra gamle kirker til nyoppførte bygninger. Det kan lønne seg å lese mer om ulike attraksjoner på nettet før man bestemmer seg for hvilke steder man vil besøke når man er i byen. Her har vi bare nevnt noen få populære steder.

Gamle bygninger

church_aker_norwayGamle Aker kirke er den eldste bygningen i Oslo. Kirken ble oppført rundt år 1150. Oslo domkirke er et annet merkebygg i byen. Kirken er fra 1697. Akershus slott og festning ble ferdig på 1300-tallet. Området brukes også til konserter og ulike markeringer. Oscarshall er også et interessant historisk bygg. Dersom man er interessert i arkitektur, bør man også besøke Arkitekturmuseet og Norsk Folkemuseum.

Kjente bygninger

Flere kjente bygninger har spennende arkitektur. Oslo rådhus er rikt utsmykket av kjente kunstnere. Holmenkollen kapell er en annen kjent bygning som mange turister besøker. Andre kjente bygninger man bør besøke, er Slottet og Stortinget, som begge har en interessant arkitektur. Hoppbakken i Holmenkollen har også en spennende arkitektur.

Nyere arkitektur

Det har blitt bygget mange spennende bygg i Oslo de senere årene. Operaen er kanskje mest kjent. Byutviklingsprosjektet Vulkan har laget et spennende område, og på Tjuvholmen kan man oppleve samtidsarkitektur.

henrik