Michelin-priser

Michelin-guiden er en guidebok til gode spisesteder rundt om i verden. Denne boken gis ut årlig, og restaurantene kan få én, to eller tre stjerner, alt etter hvordan maten og serveringen er. Anonyme inspektører drar ut for å vurdere restaurantene, og en eller flere stjerner i denne guiden er en svært høy anerkjennelse for en restaurant.

Norske restauranter med Michelin-stjerner

Flere norske restauranter har opplevd å få Michelin-stjerner, men i 2016 fikk en norsk restaurant for første gang tre Michelin-stjerner. Dette var restauranten Maaemo i Oslo, og da nyheten kom ut, tok det bare en halvtime før restauranten var fullbestilt. Det viser litt av effekten man kan oppnå med en slik anerkjennelse. Maaemo fokuserer på økologisk mat.

Andre norske spisesteder med Michelin-stjerner

Restaurant Kontrast i Oslo er en annen restaurant med Michelin-stjerne. Denne restauranten har én stjerne i guiden, men bare det er mer enn nok til å imponere gjestene. Restaurant Kontrast fokuserer også på norske og økologiske råvarer når det er sesong for det. Statholdergaarden i Oslo ble startet av Bent Stiansen, Norges første verdensmester i kokekunst. Restauranten har én Michelin-stjerne, og har et særpreget interiør fra 1600-tallet. Også restauranten Renaa: Atriet i Stavanger har én stjerne i Michelin-guiden.

Ellis Fahey II