Lokale mattradisjoner

Oslo har gjennom århundrene samlet folk fra hele landet, og også fra andre land verden over. Dermed har byen fått matimpulser fra hele verden, men noen matretter kan likevel kalles tradisjonsmat.

Tradisjonell norsk mat

table_restaurantMange spisesteder og restauranter i Oslo serverer tradisjonelle, norske retter. Dette blir satt pris på både av nordmenn og av turister som gjerne vil prøve landets lokale matretter. Man kan smake på fårikål, kjøttkaker, lapskaus, laks og fiskesuppe. Reinsdyrstek, elgstek og lutefisk er andre retter man kan finne på flere restauranter i Oslo. Flesk og duppe, spekesild og kumle blir også servert flere steder i byen.

Populære retter

Tradisjonsmat er mat mange kjenner fra eget kjøkken og egen oppvekst, derfor slår disse rettene an blant folk som kanskje ikke er så ivrige etter å teste ukjente retter. Tradisjonsmat er også populært blant turister, for å spise den lokale maten er ofte en del av opplevelsen når man reiser til et annet land. Derfor er det alltid god etterspørsel etter tradisjonelle retter.

Mattradisjoner i hjemmet

Nordmenn er også opptatt av mattradisjoner i familien. Alle familier har sine favorittretter og sine ”hemmelige” oppskrifter, enten det er en egen vri på kjøttkakene, eller en familieoppskrift på flatbrød eller lefse.

henrik